fbpx
soft gestiune restaurant

3 beneficii majore cand folositi sisteme de gestionare pentru pontaje

Va ganditi la pontajul angajatilor ca la un tabel in care fiecare persoana isi noteaza prezenta si ora plecarii? In versiunea moderna nu mai este nevoie de asta. Un soft complex va ajuta sa mentineti o gestiune eficienta in local, chiar si cand vine vorba de resursa umana.

Am subliniat de atat de multe ori faptul ca aplicatia de la RSISTEMS este de mare ajutor pentru orice restaurant sau local. Astazi ne oprim si la capitolul management al lucratorilor. Softul de la RSISTEMS inseamna si avantaje privind gestiunea orelor lucrate si nu numai.

Ce contorizeaza softul cu referire la resursa umana

  • Orele lucrate de fiecare angajat in parte.
  • Costurile aferente fiecarui angajat.
  • Zilele de concediu, zile libere, performante, tinand cont de targete.
  • Penalizarile aplicate, lipsa in anumite zile, cu sau fara justificare.
  • Raport intre venit, profitabilitate si numar de angajati necesari. 

3 beneficii majore

1.Nu mai aveti nevoie de un responsabil care sa verifice manual orele lucrate

Mai ales cand vorbim despre firme in cadrul carora efectivele de angajati sunt mari, sunt persoane cu functii diferite si implicit cu program diferit, un program de gestiune este mana cereasca. Acest instrument indispensabil va usureaza munca privind calcularea orelor lucrate si a salariilor ce trebuie platite.

In unele cazuri un manager este responsabil de supravegherea respectarii programului si poate chiar implicit de calculul orelor efectuate de fiecare salariat in parte. Acest task poate fi mai eficient realizat printr-un software.

2.Configurat in asa fel incat sa fie usor de folosit

Un astfel de soft poate fi configurat conform nevoilor fiecaruia. Pot fi realizate categorii speciale, in functie de categoria de personal, cu acces din partea celor vizati la tot pontajul si alte date. Toate acestea raman confidentiale intre angajati.

Totul este mai eficient de contorizat, urmarit si calculat. Pentru cei care au ture de noapte de asemenea, un grafic de munca complex, timpii dedicati pentru a calcula per total costurile si salariile nu mai sunt necesari. Totul este automat calculat.

In plus, acelasi program permite inregistrare de date astfel incat sa fie mai usor de observat cum si unde sa fie realizate imbunatatiri. Si asta pentru ca managerii pot urmari ce activitati sunt, spre exemplu, consumatoare de timp si personal.

3.Totul este automatizat si fara greseli

Sistemul nu poate fi manipulat sau fraudat. Numai persoanele avizate vor avea acces la anumite date. Angajatii pot insa solicita mai usor, cu un singur click, invoiri sau zile de concediu. Erorile aferente unor calcule gresite sunt eliminate.

Din punctul de vedere al modului de functionare a departamentului de HR, ceea ce un program precum cel de la RSISTEMS va poate oferi, inseamna o solutie pentru eficienta muncii. Automatizarea proceselor inseamna ca cei care fac parte din managementul unui restaurant, cei care sunt parte din echipa HR isi pot concentra atentia pe ceea ce conteaza cu adevarat si anume echipa de oameni, de angajati.

De asemenea, cu un astfel de instrument activ intr-o locatie orice tip de raportare este mai facila si la indemana. Managerul responsabil se va raporta catre superiori mai eficient, controalele organelor competente daca se impun vor fi mai rapid efectuate, cu toate datele imediat disponibile. Iar acest lucru va insemna minim de efort din partea voastra. Pentru ca in timp ce unii inca isi pun pe hartie calcularea salariilor, altii avanseaza si gasesc noi metode prin care sa faca toata munca mai productiv.

Retineti:

  • Nu conteaza numarul de angajati, nu sunteti conditionati de acest aspect.
  • Calcularea salariului include orele, zilele lucrate, cele suplimentare de asemenea, ore de zi sau de noapte, schimburi de ture etc.
  • Acces controlat la rapoartele generate.

Solicitati demo aici.

Rsistems.ro – automatizare HoReCa in Romania

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare