Cântarele electronice, utilizate astăzi în mod indispensabil atât în mediul de business, cât și în scopuri personale, și-au făcut apariția încă din antichitate. Pe tot parcursul timpului, cântarele au evoluat de la simple balanțe, precum cele utilizate în cadrul trocului, ajungând până la cântarele electronice de astăzi, capabile să efectueze operațiuni complexe, devenind indispensabile pentru majoritatea afacerilor.
Aria de utilizare a cântarelor este una foarte largă, fiind prezente în diverse industrii pentru dozarea exactă a anumitor substante, în piețe, în bucătăriile restaurantelor, în laboratoarele farmaciilor, în magazinele alimentare. Practic, oricine vinde produse care trebuie cântărite, sau prepară anumite rețete, este evidentă nevoia de a achiziționa un cântar electronic.
Ce trebuie de știut înainte de a achiziționa un cântar electronic?
În cazul în care multitudinea de detalii și opțiuni disponibile fac ca decizia să fie una foarte dificilă, este indicată solicitarea părerii unui expert în domeniu. Chiar reprezentanții MBSTEAM.RO pot fi de ajutor, venind cu recomandări utile pentru selecția cântarului electronic potrivit cu specificul activitații afacerii dumneavoastră.
Fiecare afacere este diferită și necesită servicii, produse și echipamente personalizate. Din acest motiv, producătorii de cântare electronice iau in calcul multiple aspecte și țin cont de numeroși factori în realizarea acestor produse.
Pentru început, oricine ar trebui sa știe că exista 4 clase de precizie în care se încadrează cântarele și balanțele electronice. În funcție de necesități, de manieră în care va fi utilizat cântarul, va fi aleasă și clasa de precizie optimă.
- Clasa I sau clasa specială oferă un nivel înalt de precizie pentru absolut orice măsurătoare.
- Clasa II sau clasa înaltă garantează de asemenea măsuratori corecte, în special la scala industrială de înaltă precizie.
- Clasa III – sau cea medie – se referă în fapt la cântarele și balanțele utilizate la nivel comercial.
- Clasa IV, sau cea simplă, este reprezentată de cântarele și balanțele folosite la nivel rezidențial, cele de utilizare cotidiană.
Dincolo de aceste clase de precizie, trebuie acordată și o atenție deosebită tipului de cântar ales, mai exact asupra funcțiilor și protecțiilor de care dispune. Este binecunoscut faptul că a cântări unele substanțe implică inexistența oricăror factori externi ce ar putea influența rezultatele obținute. În plus, funcțiile de memorare a rezultatelor, rezoluția mai înaltă sau mai scăzută, cât și alți parametri contează de asemenea foarte mult pentru a alege corect cântarul potrivit.
În funcție de tip, un cântar electronic poate fi: simplu, cu etichetare și pentru en-gross.
Cântar electronic simplu – aceste model este unul convențional, care se foloșeste în restaurante, având o capacitate mai mică de cântărire.
Cântar electronic comercial cu etichetare – se utilizează de regulă în supermarketuri, el fiind dotat cu un braț și un display unde sunt afișate toate produsele. Emite bonuri după efectuarea cântăririi, având inmagazinate în memorie prețurile mărfurilor.
Cântar electronic comercial cu platformâ – este recomandat pentru cântarirea produselor în special la comercianții en-gross, având capacitate mare.
PENTRU A GĂSI CEL MAI POTRIVIT CÂNTAR PENTRU ACTIVITATEA DESFĂȘURATĂ, ȚINEȚI CONT DE URMĂTOARELE ÎNTREBĂRI:
De ce aveți nevoie de cântar?
Înainte de a cumpara un cântar, vedeți exact la ce se va folosi și ce trebuie cântărit. Îl veți folosi pentru produse proaspete în restaurant, pentru carne ori pentru alte produse cum ar fi condimente? Majoritatea produselor de cântărit sunt grele sau ușoare? Mari sau mici? Identificați tipurile de produse ce necesită cântărire și folosiți-le ca punct de plecare.
Cât de precise trebuie să fie cântăririle?
Este importantă precizia deoarece îi confirmă clientului că primește exact cantitatea plătită, iar vânzatorului contravaloarea corectă. Peste tot în lume există instituții care reglementează și urmăresc menținerea unei precizii adecvate a cântarelor utilizate în activitățile comerciale. Trebuie să vă asigurați că echipamentele de cântărire îndeplinesc cerințele impuse de asemena organizații.
Cât de durabil trebuie sa fie? Alegeți un cântar potrivit mediului unde se desfașoară activitatea. Daca se va folosi pentru cântărirea de numeroase produse alimentare, alegeți un cântar ușor de curățat. Luați în considerare și dacă există variații extreme de temperatură, vibrații, interferențe de la alte aparate din apropiere, curenți de aer care ar putea afecta precizia.
Unde se montează?
Hotarați cu atenție locația cântarului deoarece, odată instalat, nu ar trebui mutat. Aveți în vedere accesul facil pentru conectare, calibrare și utilizare. Cântarele utilizate zilnic necesită calibrare frecvență pentru a-și menține precizia și conformitatea cu cerințele impuse de instituțiile abilitate.
Gestionarii afacerilor care presupun comercializarea în funcție de greutate au nevoie de un cântar precis pentru a-și proteja clienții și afacerea. Dacă doriți un nou cântar, evaluați cu atenție necesitățile activității, precizia utilă, unde și cine se va ocupa de configurare, precum și cât de des se va calibra. Cu cât intelegeți mai bine cerințele afacerii și variantele disponibile, cu atât mai bine veți alege, așa că veți avea posibilitatea să oferiți servicii excelente clienților și să gestionați stocul la miligram, ba chiar mai puțin.
În final, va recomandăm, ca înainte de a achiziționa un cântar să vă gândiți la funcțiile și proprietățile acestuia ca să corespundă necesităților afacerii Dvs., iar dacă întâmpinați dificultăți în alegerea produsului dorit, este indicat să solicitați recomandări de la specialiștii companiei MBS TEAM. Pe lângă produsele de calitate superioară, compania noastră vă consiliază pentru a achiziționa cântarul potrivit, în funcție de tipul afacerii dvs.
Rsistems.ro – Sistem de automatizare HoReCa in Romania